Del 22 d'octubre al 21 de novembre de 2004
Sala d'Actes
Divendres i dissabtes a 1/4 d'11
Diumenges a 2/4 de 7
Reserves al telèfon: 93 785 92 31
morena2.jpg (29574 bytes) Direcció: Toni Garrich - Pepi Sabrià
Direcció Musical: Robert Tévar

Àlex Castillo, Clarinet
Marc Farré, Flauta trevessera
Robert Tévar, Piano

Antònia Antonell
Jordi Aparicio
Cristina Aragay
Enric Cama
Mènec Carreras
Anna Clariana
Jordi Donadeu
Núria Garcia
M. Carme Herranz
Sofia Llorach
Vicenç Lorenz
Maria Miralda
Mita Mollet
Xavi Pujadé
Vicenç Pujol
Teresa Redondo
Joan Riba
Lluís Ruiz
Jordi Serra
Teresa Serra
Toni Simarro
Joan Soler
Montse Soley
Emília Uroz
Aquesta temporada ens ha fet il·lusió preparar una "sarsuela", una idea que en el Grup anava sorgint de manera recurrent quan parlàvem de quin muntatge treballar. Finalment, ara ja fa quasi nou mesos, ens vam decidir per ser valents i apostar d'una vegada per aquest projecte. Vam decidir-nos per "la Verbena de la Paloma" sobretot per l'atractiu de la música, alguns dels fragments de la qual com el "Donde vas con Mantón de manila..." o "Una morena y una rubia...", han aconseguit traspassar les fronteres del temps. Per altra banda, ens atreia també la universalitat de la història d'un petit barri de gent senzilla, treballadora i com ens diu el text: "... tiene su corazoncito...". És una pinzellada de vida popular, amb històries corrents de gent corrent.
Part del subtítol de la Verbena de la Paloma, "Los celos mal reprimidos", ens fa adonar-nos que el gelos i les rivalitats, inherents a la condició humana, hi són presentats de manera ben clara i entenedora. Per altra banda, ¿hi ha moltes diferències entre el patiment gelós de Julián, alimentat pel joc seductor de la seva Susana, l'exhibicionisme que fa Don Hilarión davant de la gent del barri de la seva milllor posició econòmica o les xafarderies de les veïnes... i les històries que es presenten en les actual sèries de TV o les que s'explicaven en els interminables serials de la ràdio, o encara més enrera en el temps, les que s'escrivien i fotografiaven en les revistes de "fotonoveles" en l'època franquista?
El 17 de febrer de 1894, s'estrenava a Madrid, al Teatro de Apolo, sota la direcció del mateix Breton. Cent deu anys després, celebrem poder oferir-vos la nostra versió d'aquesta obra, tot pensant que en aquests temps de permanent demagògia política, amb aquesta Verbena de la Paloma puguem confirmar el que diu Carlos Gómez Amat en el text que acompanya el disc que va gravar per celebrar els cent anys d'aquesta obra: "No sólo en España, sino en todo el ámbito de la lengua española, permanecen en la conversación corriente algunas frases de la Verbena. Esas cosas, al parecer pequeñas, y no la retórica de los discursos políticos, son los que hacen la profunda hermandad entre pueblos".
Agraïments: Ricard Torrentó, Sebastià Brosa, Kiko, Federico València

Col·labora: Caixa Terrassa

Fotografies de l'obra

Fotografies vàries